Bli expert på att dekorera din stilleben! Inga jämna dekoreringar tack!


Placera en enskild fin sak som får stå och vara fin för sig själv! Eller så dekorerar du en grupp med tre eller fem olika delar. Var noga med att delarna i gruppen är av olika storlek / höjd / bredd / textur och färg. Lek med arrangemanget och testa olika kombinationer.


Ett av de enklaste & billigaste sätten att förnya hemma

är att skapa nya stilleben och flytta runt det du redan har.


När du är sugen på förändring. Samla ihop massa av dina inredningsdetaljer och ställ bredvid varandra. Glöm inte att rota i skåpen efter krukor, skålar, vaser, armaturer och prydnadssaker, kuddfodral med mera. Lek dig fram till nya kombinationer, testa de knäppaste kombinationerna. Ta inspiration från Pinterest eller Instagram. Det finns inga gränser, bara kör! Ibland kan det också vara befriande att ta in ett moment av humor i inredningen, det behöver inte alltid vara så perfekt! Det är ditt hem och du som ska trivas! Du bestämmer och kan ändra hur ofta eller sällan du vill!


Att välja färg eller tapet kan verka övermäktigt vid första anblicken. Men om du delar upp dina val i flera moment kommer det bli mycket lättare:


  1. Fundera på vilka färger du redan har i ditt hem. För att ha en röd tråd genom inredning är färgernas kombinationer superviktig. Välj färger inom samma familjer som olika beiga eller vita toner, eller olika grå toner. Läs mer om olika färgfamiljer här.

  2. Fundera på känslan och aktiviteterna du vill ha i det rummet. Ska det vara riktigt mysigt och intimt, våga brassa på med mörkare färger. Är det ett vardagsrum eller kök är det bättre att hålla sig till de mer neutrala och ljusa färgerna.

  3. Vilka färger trivs du att ha runt omkring dig? Färg gör så mycket för din trivsel. Även om vitt ofta känns som det säkra valet så har vi passerat tiden där alla rum ska vara vita. Men även till kommer i många nyanser och vilken vit färg du väljer kommer ha stor effekt på rummet.

  4. Våga ta ut svängarna, när du har några alternativ kvar, ta inte det valet som känns tryggast, ta den som känns bara lite modigare än vad du egentligen vågar. OBS, väj alltid en smutsigare nyans av färgen du tänkt dig eftersom färgen kommer upplevas mer klar när den kommer upp på en vägg. Och intrycket av en neutral färg eller tapet blir än mer neutralt på väggen. Våga alltid lite extra! Du kommer inte ångra dig!

  5. Känns det för övermäktigt ändå? Anlita en inredare som kan hjälpa dig sålla fram en färg eller tapet du kommer trivas med i många år framöver.